woensdag 12 februari 2014

Quiche gevuld met gesmoorde uien


Hier in de schuur staat een mand vol goudgele uien. Een mooie voorraad voor de winter. Maar met een enkele ui zo af en toe in de pasta, chili con carne of stoofschotel gaat het niet erg hard. Daarom deze keer een quiche met gesmoorde uien gemaakt. Gewoon de uien in hele of halve ringen snijden, boter in de pan laten smelten en dan langzaam smoren tot ze een beetje gaan kleuren. Daarna gedroogde tijm of Italiaanse kruiden er doorheen roeren en er flink peper er over malen. Met behulp van plakjes deeg voor hartige taart een quichevorm (26 cm) bedekken, gesmoorde uien over de bodem verdelen en daar over pittige geraspte kaas. Drie eieren met wat zout door 150 ml slagroom klutsen en  in de vorm schenken.

De vorm in de oven zetten (voorverwarmd op 200 graden) en ongeveer een half uur bakken. Als de bovenkant mooi goudgeel is, test ik even of de quiche gaar is door er een prikker in te steken. Is deze schoon en droog als ik hem er uit haal, dan is de quiche gaar.
Is de quiche nog niet gaar, maar de bovenkant al wel op kleur, dan doe ik er even aluminiumfolie over.
De quiche is lekker met een salade van komkommer, rode paprika en feta. Hier doe ik dan een dressing van olijfolie en gedroogde oregano over.
Eet smakelijk!

Ingrediënten quiche:
  • zes of zeven gele uien
  • plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans)                             
  • drie eieren                                                                                                
  • 75 g geraspte kaas (belegen of oude kaas)
  • 150 ml slagroom of melk
  • 2 tl gedroogde tijm of Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
Ingrediënten salade:
  • komkommer in blokjes
  • rode paprika in blokjes
  • een scheutje olijfolie
  • een tl gedroogde oregano

Geen opmerkingen:

Een reactie posten