zaterdag 12 april 2014

Hi! Tea?


Wat is er nou leuker dan bakken en nieuwe recepten uitproberen? Bakken en recepten uitproberen en daarna gezellig samen proeven en kletsen. Een goed excuus dus voor een high tea! Natuurlijk proeven de mannen hier in huis met liefde al mijn baksels en probeersels, maar het is ook leuk voor anderen te bakken. Daarnaast houdt het een keer op met wat ze weggewerkt krijgen. Uitnodigingen gemaakt, lijstje met lekkers opgesteld, boodschappenlijst geschreven en aan het bakken geslagen. Wat stond er uiteindelijk op tafel?

mini welsh rarebits

Mini Welsh Rarebits, mini quiches met ham, fingersandwiches met zalm en eiersalade, pestoknopen, brownies met gember en noten, moskovische cakejes met frambozen en blauwe bessen, amandelgriesmeelcake met sinaasappel en wortel, kaneelknopen en havermoutscones. Verschillende soorten jam, room, dadelchutney en peer-walnootchutney. En natuurlijk thee.
Het was lekker, gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.
Hieronder vindt je de recepten voor de mini Welsh Rarebits en de gemberbrownies. De andere recepten volgen nog.

Mini Welsh Rarebits

voor 12 stuks
100 g Stilton of een andere pittige blauwe kaas
100 g Parmezaanse kaas
2 eieren geklutst
2 el crème fraîche
Oberlander roggebrood 6 sneeën 

bakplaat
grill in oven voorverwarmen

Rondjes uit het brood steken (2 per snee). De blauwe kaas verkruimelen, de Parmezaan raspen en samen met de eieren en crème fraîche vermengen. Het mengsel een half uur in de koelkast op laten stijven, ondertussen grill voorverwarmen. Het mengsel royaal op de broodrondjes scheppen en op de bakplaat leggen. De bakplaat onder de grill schuiven en de rondjes drie tot vier minuten grillen. Als de kaas bubbelt en mooi kleurt, zijn ze klaar. Even af laten koelen, daarna zijn ze klaar om te eten. Koud zijn ze ook lekker, vooral met een beetje chutney.

Gemberbrownies

voor 16 stuks
250 g chocolade extra puur 72%
25 g witte chocolade
150 g boter
175 g rietsuiker
snuf zout
2 eieren
5 bolletjes gember fijngehakt en 2 el siroop uit het potje
75 g bloem
60 g walnoten of amandelen grofgehakt 

oven voorverwarmen op 180 graden
bakblik (20x30)  invetten en bekleden met bakpapier

Chocolade in stukje breken en au bain marie smelten, daarna even af laten koelen voor je dit bij het andere beslag voegt (risico op gekookte ei). Klop ondertussen de boter, de suiker en het zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog een minuut. Roer de gembersiroop door de chocolade en dit geheel door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en de noten door het beslag en schep het geheel in de bakvorm. Bak de brownies in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Laat daarna afkoelen in het blik.
Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze van je lepel over de brownie heen druipen. Laat afkoelen en verdeel de brownie in 16 stukken.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten